ya benim dediğim şununla alakalıydı

hikaye (7) kaybeden (6) yalnızlık (3) şarkı (3) Infector of Souls (2) Terror's End (2) dans (2) dükkan (2) esnaf (2) kadın (2) konser (2) madde bağımlılığı (2) mahalle maçı (2) mesela (2) mesene (2) odun (2) oyun (2) performans (2) sokak (2) video (2) yalnızlar (2) yollar (2) 1954 (1) Akara (1) CAIRN (1) Diablo (1) Federal Almanya (1) Grand Vizier of Chaos (1) Hellforge Hammer (1) Lord De Seis (1) Mephisto (1) Soulstone (1) ah muhsin ünlü (1) akustik (1) akşamlar (1) alexi murdoch (1) anahtar (1) askerlik (1) aydınlık (1) aylin (1) ayna (1) balkon (1) bayram (1) bek (1) ben (1) cenk (1) chungking express (1) coldplay (1) davul (1) denizkızları (1) despot köşeler (1) discman (1) doktor (1) durak (1) e (1) earl's court (1) emin olmak (1) erkek (1) eski şehir (1) farinelli (1) faye wong (1) fikr-i sabit (1) futbol (1) gece geçtiğimiz şehir (1) gitar (1) göklere (1) havlar (1) hayat (1) hayatta nasıl başarılı olunur (1) hayır (1) hırs (1) ikircikli ovaller (1) ilker kılıçer (1) ilyas başsoy (1) insan (1) isim-şehir (1) istanbul (1) iyilik güzellik (1) işler (1) k. (1) kaybeden tribi (1) kaybedenler kulübü (1) kelimeler (1) kendini kaybetmek (1) kesmeşeker (1) kişiliğin gücü (1) kulaklıklar (1) kupa (1) köpekler (1) kış (1) kış çocukları (1) let down (1) liderliğin sırları (1) lizarazu (1) marka (1) mağlup (1) müzik (1) nihilizm (1) orange sky (1) pantomim (1) pink floyd (1) pulse (1) renk (1) rio (1) rüyalar (1) sahil (1) shiver (1) sinek (1) sokak çocuğu (1) sol bek (1) su (1) söyleşi (1) söz (1) sığamıyorum (1) talcid (1) telefon (1) uçarım (1) vicdani ret (1) vinyl (1) yalnızlık notları (1) yellow (1) yerlere (1) yıldızlar (1) zaman (1) çin (1) İsviçre (1) ışık (1) şehirlerden bir şehir (1) 王菲-光之翼 (1)

İzleyiciler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

şu kadar bu kadar

28 Ağustos 2010 Cumartesi


-eğer kalbini kırarsam, bunu kendi kalbimi kırarak öderim. bakışların ruhumu teslim alır benden. eğer seni kırarsam, bunu gözlerimi sımsıkı kapayarak öderim. bakışlarım, içime düşer. bazen ayna tutmak, büyük bir cezadır. kendime bile olsa.



-iki talcid çiğnedim. yine içerde bir şeyler var. durdurmak için başka ne yapabilirim. beatles dinliyorum. seni düşünüyorum. bu iyi ve kötü olabilir. kendimi düşünüyorum. bu iyi ve kötü olabilir.



-eğlenceli bir şarkım yok gibi. ama kendimi eğlendirmenin başka yollarını da buldum. özellikle sokaktayken iyiyim. bir gözlem adamıymışım. sonra, kızlar var. dans ettik. dans ettim. besame mucho. iyi zamanlar da olmadı değil yani. bir kadından bir kadına ne kadar fark olduğunu da gözlemledim. gözleri boşluğa bakan izlenimi vermeyen her kadın, kadın değildi, ki ben bunu bildim. sonra gözlerine baktım senin. sonra o gölgeye ben de ağladım. hay aksi. bu da bir şarkıydı.



-yaptığım sadece kaybeden tribi. çok şey değil. geceleri ve yalnızken ve sigara ağzımdayken şarkı söylemeye çalışırken ve bir elime kalemi alıp kağıtlara bir şeyler karalarken ve o karaladığım şeylerin diğer gün melodiler halinde evin içerisindeki mırıltıları ve kendi kendimi eğlendirdiğim onca zaman ve o zamanlar bir lütuf muydu kendime, kendimin bağışladığı.. evet, yaptığım kaybeden tribiydi. ve bu gerçekten çok şeydir.



-tabakamı kaybettiğim geceydi. kafede ya da simitçide kaldı. içindeki sigaraları da boşaltmıştım. sanırım o da kendini yalnız hissetmiş olacak. yalnızlığın bir kadın sureti olduğunu da, yine aynı akşam söylemiştim. yanımdakilere. kafede ya da simitçide. kıskanç bir kadın. bunu yanımdakilere anlatmış olmamdan içerlemiş olacak ki, tabakam kaybetti kendini. gerçekten kaybetti.



-yalın ve sessiz olmalıydı belki. hayat. bir şarkının yalnızca nakaratı gibi. diğer balladları hiçe sayarak. belki bir o kadar da vurucu olmalıydı. hayat. deruni bir bakış gibi.



yalnızlık notları -2 (2009 yılında ŞehirRock'da yayınlanmıştı)

jerry.

0 yorum:

Yorum Gönder

Cihan Mutlu

Cihan Mutlu
İstanbul'da yaşıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi okudu.

Sercan Candemir

Sercan Candemir
Antalya'da yaşıyor. Elektrik-Elektronik Mühendisliği okudu. Kaybeden Tribi kurucu-solisti&şarkısözü yazarı

İlyas Cingöz

İlyas Cingöz
Eskişehir'de yaşıyor. Anadolu Üniversitesi Sinema-Televizyon okuyor.

beni beğeniyor musun?

Kaybeden Tribi fan page